De Evangelisch-Lutherse Gemeente Ede beschikt over een gemeentecentrum voor eigen activiteiten. Op momenten dat het niet bezet is voor eigen gebruik, is het mogelijk het centrum te verhuren aan derden. Te denken valt aan vergaderingen, lezingen, korte cursussen e.d. tot maximaal 70 personen.

Het gemeentecentrum is gelegen nabij station Ede-Centrum en het winkelgebied in het centrum van Ede. Het gemeentecentrum is ook per fiets en auto goed bereikbaar. Parkeergelegenheid vindt u in de omgeving, zowel betaald als onbetaald.

Het centrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook het aanwezige podium is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Uiteraard is er ook een invalidentoilet aanwezig.

De keuken beschikt over een 6-pits gasfornuis, een elektrische oven, een koelkast, koffieapparaat voor grote groepen, waterkoker en professionele vaatwasmachine. Indien gewenst kunt u gebruik maken van o.a. serviesgoed, bestek en dienbladen. Er is een bar aanwezig, voorzien van een rolluik. Op het podium zijn een piano, een verplaatsbaar spreekgestoelte en een geluidsinstallatie aanwezig, waar u gebruik van kunt maken. Achter het centrum is een klein terras dat gebruikt kan worden.

Voor informatie stuurt u bij voorkeur een mail met uw vraag en het doel van het gebruik. De contactpersoon neemt dan contact met u op. 

 

Contactpersoon verhuur gemeentecentrum: 

Kees Bleijenberg, emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 06-28161767

De kerk van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Ede is gelegen nabij het centrum van Ede. Het kerkje heeft een intieme uitstraling, doet romantisch aan en heeft een goede akoestiek. De kerk is goed bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer.

Bij binnenkomst in de kerk loopt u door het portaal naar binnen. De kerk is in het middenschip voorzien van stoelen. In de zijbeuken staan kerkbanken. Er is plaats voor maximaal 220 personen. De kerk beschikt over één toilet. Op de oprit is plaats voor twee auto's. Overige parkeergelegenheid vindt u in de omgeving, zowel betaald als onbetaald. 

De kerk wordt met regelmaat gebruikt voor trouwerijen, begrafenissen, uitvoeringen van koren of concerten. De meeste aanvragen voor verhuur worden gehonoreerd, maar wel na een gesprek met de contactpersoon. In dit gesprek wordt gekeken naar de beschikbaarheid van de kerk, de bedoeling van de huurders en het huurreglement. De gemaakte afspraken worden op papier gezet en de huurder krijgt deze ter bevestiging (in tweevoud) thuisgestuurd. 1 exemplaar moet (in antwoord envelop) retour gestuurd worden waarna de reservering definitief is

De standaard huurprijs bedraagt € 300,- voor een tijdsduur van 2,5 uur. Indien gewenst kan men per half uur bijboeken. Tijdens het daadwerkelijke gebruik van de kerk is de contactpersoon uw gastheer. 

Als u informatie wilt inwinnen over het huren van de kerk, kunt u contact opnemen met de contactpersoon.

 

Contactpersoon verhuur kerk:

Cees Kwint
telefoon: 0318-639286 
mobiel: 06-36104317